Kihasználva a hétvége adta lehetőségeket nem kezdtünk neki túl korán a napnak. Ezért aztán ebéd sem lett. Amolyan uzsonnára főzés volt a tegnapi. De igazán jó kis uzsonna kerekedett belőle.
Szász burgonyaleves
Hozzávalók:
- 3 répa
- 1 kis zeller
- 1 kis póréhagyma
- 50 dkg krumpli
- 2 g fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 babérlevél
- majoránna
- 1 l húsleves
- szerecsendió
- petrezselyemzöld
- só, bors
- tejföl
- 1 kis zeller
- 1 kis póréhagyma
- 50 dkg krumpli
- 2 g fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 babérlevél
- majoránna
- 1 l húsleves
- szerecsendió
- petrezselyemzöld
- só, bors
- tejföl
A művelet nagyon egyszerű. Minden zöldséget meghámozok és
felkockázok, karikázok. A hagymákat is természetesen.
Nem kell túl picire, úgyis pürésítjük majd.
A szalonnát is felkockáztam és kiolvasztottam a zsírját,
majd kiszedtem megsült szalonnakockákat és a visszamaradt zsíron
megfuttattam a zöldségeket. Jöttek ám az illatok! :))
A szalonnát is felkockáztam és kiolvasztottam a zsírját,
majd kiszedtem megsült szalonnakockákat és a visszamaradt zsíron
megfuttattam a zöldségeket. Jöttek ám az illatok! :))
Ezután felöntöttem a húslevessel (én kockából csináltam), hozzáadtam egy babérlevelet, egy kis majoránnát és otthagytam főni. Miután megpuhult minden kidobtam a babérlevelet belőle és botmixerrel pürésítjük.
Ezen a ponton én még egy kis vízzel hígítottam, mert nagyon sűrű lett.
Ment még bele só, bors, szerecsendió és apróra vágott petrezselyem is.
Tálaláskor 1 teáskanál tejföllel bolondítjuk meg.
Pirított kenyérkockát azért ajánlanék mellé!
Mozzarellával és paradicsommal töltött batyuk
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 6 szelet füstölt mozzarella
- 6 szelet paradicsom
- só, bors
- zsálya
- vaj
- fűszervaj fűszerkeverék
- tű, cérna
A karaj szeleteket alaposan kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam őket.
Mindegyikre tettem egy szelet mozzarellát és 1 szelet paradicsomot, megszórtam zsályalevéllel, félbehajtottam a husikat és összevartam a szájukat.
Nem kis meló volt! :))
Ezután serpenyőben vajat olvasztottam és hozzákevertem a fűszervaj fűszertkeverékből. Ebbe az isteni illatú zsiradékban sültek meg a husik.
Ráadásul gyönyörű pirosra. Kb 20 perc alatt.
Köretként egy egyszerű salátát ettünk mellé, amit most nagyon lusta módon kész alapanyagból készítettem. Pedig nem szoktam ilyet. De hát a lustaság nagy úr! :))
A salátához:
- 1 csomag vegyes saláta mix
- 1 kefír
- tejföl
- salátaöntet por
A kefírt kikevertem egy kis tejföllel összekevertem az olaszos öntetporral és ráöntöttem a kész salátára.
Remekül illett a hús mellé!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése