Véleményem szerint minden igazi háziasszonynak van
saját receptje-specialitása,
amit mindig isteni finomra
tud sütni.
Most én is rátaláltam az enyémre.
Őszibarackos tejfölös sütemény
Hozzávalók
Tészta
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom
- 4 tojássárgája
Töltelék
- 2 csomag vanília puding (főzős)
- 6 dl tej
- 6 ek. cukor
- 1 nagy tejföl (400 g)
- őszibarack vagy meggy vagy bármilyen gyümölcs
A tésztához a lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint és belereszeljük a citrom héját. Tehetünk bele 1-2 kiskanál citromlét is. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk.
2 részre osztjuk, folpackba csomagoljuk és min. 30 percre hűtőbe dugjuk.
Még pihen a tésztánk, elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kihűtjük, majd belekeverjük a tejfölt, majd a gyümölcsöket is. A barackot kockára vágva, a meggyet kimagozva, lecsepegtetve adjuk hozzá. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tejfölös masszába.
A tésztákat elővesszük és egyesével szépen tepsi méretűre nyújtjuk (20x35 cm). Kivajazott tepsibe rakjuk a tésztalapot, erre öntjük a tölteléket, majd mehet rá a következő tésztalap. Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük és mehet a sütőbe kb. 40 percre. (180 fokra)
Miután megsült, kihűtjük és pár órára hűtőbe rakjuk,
mert csak hidegen szeletelhető.
Igazi kellemes, savanykás, hűs finomság.
Nekem a kedvencem lett és eddig bárhová is vittem belőle, mindenki imádta. :))
1 megjegyzés:
Szia!
Én a héten elkészítettem ezt a sütit, finom lett az íze, de hiába raktam a hűtőbe, szeletelésnél szétesett. Így kanállal ettük. :)))
Megjegyzés küldése