Be kell valljam imádom amikor a férjem főz.
A rakott tarjáért pedig egyenesen odavagyok!
És szerencsémre ez a specialitása!
Tegnap nekem pihenős nap volt, neki pedig dolgozós, így aztán az étel felét én készítettem elő, a másik felét pedig már együtt fejeztük be! Olyan borzasztó nagy adagot csináltunk, hogy szerintem hét közepéig ezen fogunk élni! :))
Azt hiszem nem fog gondot okozni!
Rakott tarja
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja (szép nagy szeletek)
- 2 cukkini
- 3 paradicsom
- olajbogyó (mag nélküli, zöld)
- gyöngyhagyma
- 1 üveg konzerv gomba
- szeletelt füstölt tarja
- pepperoni paprika
- füstölt sajt
A mennyiségekről kicsit nehéz nyilatkozni,
mert igazából minden ízlés dolga.
A húst egy kicsit kiklopfolom és befűszerezem. Én valamilyen grill fűszerkeveréket szoktam használni. Forró serpenyőben, pici olajon megkapatom a húsokat. Ezután tepsiben, forró sütőben, fólia alatt puhára párolom. Amíg a hús sül, megpárolom serpenyőben a szeletekre vágott cukkinit és átsütöm a füstölt tarját is, félreteszem őket. A paradicsomot felkarikázom és ezt is félreteszem.
És most jöhet a ragu.
És most jöhet a ragu.
A gombát, az apróra vágott olajbogyót, pepperonit és gyöngyhagymát serpenyőben összemelegítem. Itt én mindig trükközök kicsit, mert ilyenkorra már a husi a sütőben biztosan engedett egy kis fűszeres levet. Hát én ezt ki szoktam lopni a husi alól és ezen párolom át a gombás ragut. Nem kell lepirítani, csak átpárolni kicsit. Nagyon klassz íze lesz. Só, bors ízlész szerint mehet rá. Ha hús megsült rárétegezem a cukkinit, a paradicsomot, majd a gombás ragut. A tetejét füstölt sajttal szórjuk meg és sütőben pirosra sütjük. Én most salátával tálaltam, de tökéletes hozzá a krumplipüré is!
Ez nem amolyan 20 perces vacsora, de bámulatosan variálható étel. A raguba mindig azt teszünk, amihez épp kedvünk van. Szoktunk csemege kukoricát vagy bébikukoricát is használni, de olyan is van,
hogy kihagyjuk a cukkinit stb..
Bátran variálható, ízlés szerint!
Jó étvágyat! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése