Bábolnai csirkecomb fokhagymásan
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 5 ek. olaj
- 6 ek. liszt
- 2 g fokhagyma
- 1 erőleves kocka
- 2 dl tejföl
- 1 kk. só – bors - pirospaprika
- 1 cs. petrezselyem
- 30 dkg gomba
- 20 dkg reszelt sajt
A csirkecombokat sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük, majd egy tepsibe szedjük. Az erőleveskockából 0,5 liter vízzel levest készítünk és a csirkére öntjük. Lefedjük és nagy lángon sütőben puhára pároljuk. Amikor a husi megpuhult, leöntjük róla a levet. Ebből készítjük el a mártást.
Mártás: A gombát megpucolom, felkockázom és
megpárolom. 2 ek. olajban 3 ek. lisztből világos rántást készítünk és felöntjük a levessel.
( Én itt bevettettem a csodálatos mixpohár tudományát, így aztán sikerült csomómentesen megoldanom a feladatot.) Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a gombát és a reszelt sajtot.
A szószt a husira öntjük, sajttal megszórjuk a
tetejét és forró sütőben pirosra sütjük.
Krumplipürével tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése