2010. január 16.

Csirke...

Bábolnai csirkecomb fokhagymásan



Hozzávalók:


- 4 csirkecomb

- 5 ek. olaj

- 6 ek. liszt

- 2 g fokhagyma

- 1 erőleves kocka

- 2 dl tejföl

- 1 kk. só – bors - pirospaprika

- 1 cs. petrezselyem

- 30 dkg gomba

- 20 dkg reszelt sajt


A csirkecombokat sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük, majd egy tepsibe szedjük. Az erőleveskockából 0,5 liter vízzel levest készítünk és a csirkére öntjük. Lefedjük és nagy lángon sütőben puhára pároljuk. Amikor a husi megpuhult, leöntjük róla a levet. Ebből készítjük el a mártást.


Mártás: A gombát megpucolom, felkockázom és
megpárolom. 2 ek. olajban 3 ek. lisztből világos rántást készítünk és felöntjük a levessel.
( Én itt bevettettem a csodálatos mixpohár tudományát, így aztán sikerült csomómentesen megoldanom a feladatot.) Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a gombát és a reszelt sajtot.

A szószt a husira öntjük, sajttal megszórjuk a
tetejét és forró sütőben pirosra sütjük.
Krumplipürével tálaltam.




Nincsenek megjegyzések: