2008. augusztus 16.

Spagetti

Talán a legfinomabb olasz étel. Imádom! És itt kell bevallanom, hogy én bizony hosszú időn keresztül porból készítettem. De amióta gyakorló háziasszony vagyok, már nem voltam megelégedve evvel a variációval. Kerestem, kutattam, míg végül is én kreáltam ezt a receptet. Pont olyan lett, amilyennek kigondoltam. :))


Hozzávalók:

- 1 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma (ez kihagyható)
- 3 paradicsom
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 0,5 l paradicsomlé
- só, bors, oregano, bazsalikom
- 2 – 3 dl tej
- füstölt szalonna (csak hogy kicsit magyaros is legyen!!!)


A szalonnát kockázom, kiolvasztom. A zsírján megfuttatom a hagymát és megpárolom rajta a húst. Amikor a husi már elfőtte a levét, hozzáteszem a héjától megfosztott apróra vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlét is. Fedő alatt jól kiforralom, és amikor már a husi teljesen megpuhult befűszerezem. Nekem elengedhetetlen a só, a bors, az oregano és a bazsalikom. Egyiket sem szabad sajnálni!!!! Minél fűszeresebb, annál jobb. Ha a fűszerek átjárták az ételt, nincs más hátra, mint a tejet is hozzáönteni. Bár kicsit furcsán hangzik, tudom, de nagyon klasszul meglágyítja a paradicsom ízét. Egy rotty és már kész is.


Nincsenek megjegyzések: