Sörben párolt csülök lett a második féle, ami szánom-bánom, de egyik kedves blogtársamtól csentem és bizony nem emlékszem kitől, de igérem megkeresem kié a recept. És ha valaki felismeri, akkor tessék jelezni. Igyekszem pótolni a hiányosságokat.
És a recept:
- 1 sertéscsülök kicsontozva
- 1 üveg sör
- 1 hagyma
- fűszerek minden mennyiségben
- 1,5 kg krumpli
A fagyasztóban leltem rá a csülökre, már el is felejtettem, hogy van. Szép húsos volt, sütni tökéletes. Felengedés után összekockáztam. Igazi házi zsíron megfuttattam a kockára vágott hagymát, majd rádobtam a csülköt és megpirítottam. (Én wokban csináltam) Amikor már a levét elfőtte, felöntöttem egy üveg jobb minőségű sörrel és beledobáltam a fűszereket. Na ettől nem kell megijedni, mert a csülök minden fűszertől csak finomabb lesz. Én ezeket tettem bele: só, bors, kömény, szerecsendió,fokhagyma, babérlevél és borókabogyó.
Amíg sült a csülök, megpucoltam a krumplit, negyedeltem és sós vízben félpuhára főztem. Tepsibe szedtem, rákanalaztam a puhára főtt csülköt is és sütőben pirosra sütöttem. Hagyományos fejessalátával tálaltam. Igazi finomság volt!
Köszönet a receptért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése