Hozzávalók:
- eper (ízlés szerint, minél több annál jobb)
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 egész fahéj
- szegfűszeg
- 1 vaníliás cukor (én Bourbont használtam)
- cukor ízlés szerint
Az epret összekockáztam , lábasba tettem és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje. Tea tojásba beletettem a fűszereket és azt is hozzátettem. (én a legtöbb ételbe így rakom a fűszereket, nem szeretem tálalásnál kergetni a darabokat) Cukroztam, majd feltettem főni, miután felforrt, félrehúztam a tűzről és botmixerrel pépesítettem az egészet, majd visszaraktam a tűzre és besűrítettem 2 dl tejben elkevert liszttel. Megvártam még visszaforrt és már kész is volt. Ezután nyomás hűtésre, mert lehűlt állapotában az igazi.
Én miután kész lett a leves még raktam bele kockára vágott epret, de evvel már nem főztem tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése