2008. június 13.

Hentes tokány...


Nagyon szeretjük ezt az ételt. Elég gyakran is csinálom, mert egyszerű és a hozzávalók is mindig megtalálhatók a hűtőmbe. Anyukám nővérétől tanultam.


Hozzávalók:

- 60 dkg sertés vagy marha hús
- 4 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- csemegeuborka
- füstölt szalonna

A hagymát finomra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott husit. Sózzuk, borsozzuk (nem kell tőle sajnálni), megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel, rádobjuk a gyufaszál vékonyra vágott uborkát és összeforraljuk. Miután elkészült, apróra vágott sült szalonnával szórjuk meg. Mi most nokedlivel ettük.

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Szia, ezt én is szoktam itthon készíteni,annyi különbséggel hogy teszek bele ek mustárt is,mert én gyakran használoma mustárt izesítés céljából.Jó lett a kép róla,nagyon!

Nicole... írta...

Szia! De jó ötlet! Legközelebb kipróbálom mustárral, tök jól passzolhat az ubi mellé! Kössz a tippet, majd jelzem, hogy ízlett?!

Ottis írta...

szia, örvendek,hogy tetszik az ötlet,majd még benézek hozzád :-)