2008. június 11.

Itt a meggyszezon!



Érik anyukáméknál a meggy!!! Hatalmas, gömbölyű, édes, bordó bogyók. Jöhetnek a meggyes finomságok. Elsősorban a meggyleves, ami az én párom legnagyobb kedvence! Nem tudtam még belőle annyit főzni, hogy ő ne ette volna meg.





A leves arányait nem is nagyon tudom.
A meggyet kifejtem mindig (így jobban kifő az íze). Általában elég sokat.
Lábosba rakom és felöntöm, annyi vízzel, hogy jó sűrű leves ígérkezzen belőle. Ízlés szerint cukor, 2-3 ek,
teatojásba rakok jócskán szegfűszeget és beledobok 1 egész fahéjat.
( Néha teszek bele mézeskalács fűszerkeveréket, az jól megbolondítja)
Felteszem főni és amikor felforrt behabarom 2-3 dl tejben elkevert 1-2 ek liszttel.
Jól lehűtöm és kész!

Nincsenek megjegyzések: