Amolyan hétköznap esti gyorskaja ez. Nem tudom ki hogy van vele, de nagyon szeretem bevenni magam a konyhába egy fárasztó nap után és végre alkotni valami értelmeset. Én kifőzöm magamból a feszültséget ilyenkor. Így született ez a ragu is, ha minden igaz még kedden.
Fetás, olajbogyós ragu rizi-bizivel
Hozzávalók
- 80 dkg sertés lapocka
- 30 dkg fetasajt
- néhány olajbogyó
- 5 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
- pici vaj
- só-bors
- rizs
- mirelit borsó
A lapockát vékony csíkokra vágtam és megpirítottam, majd fedő alatt puhára pároltam. Fűszernek csak sót és borsot használtam. Amíg a husi puhult, a vajból, a lisztből és a tejszínből besamelt készítettem. Ebbe kevertem a krémes fetasajtot, az apróra vágott olajbogyót és a husit is szaftjával együtt. Sóztam, borsoztam még egy kicsit és a ragu kész is. Hagyományos párolt rizzsel és párolt zöldborsóval kínáltam. Finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése